Ukázalo se, že do vody k vejcím je třeba přidat nejen sůl.
Co přidat do vody, aby se skořápka vajíčka snadno oddělila / Koláž: My, foto depositphotos.com
Naučíte se:
- Jak správně vařit vejce, aby se skořápky daly snadno oloupat.
- Co přidat do vody
Vařená vejce jsou klasickou snídaní, kterou lze přidat do salátů a dalších pokrmů. Asi nejméně oblíbenou částí vaření vajec je jejich loupání. My se rozhodl zjistit, jak správně vařit vejce, aby se skořápky daly snadno oloupat.
Blogerka Kerry Whelpdale, jejíž recepty se objevily v pořadu BBC Good Food, nám řekla, že aby se vejce snadno loupala, měli bychom do vody nasypat kvásek nebo jedlou sodu. Stačí jedna čajová lžička.
Autorka obsahu uvádí, že když se voda vaří, měli byste do ní před vložením vajec nasypat jednu lžičku jedlé sody, pak do ní opatrně vložit vejce a přikrýt je pokličkou.
Po uvaření vajec je jedno po druhém vyndá, rozbije je o okraj pánve a prsty snadno odstraní skořápky.
Video s její radou nasbíralo tisíce zhlédnutí, lajků a komentářů. Jeden z uživatelů napsal: „Tohle mění pravidla hry.“
Existuje ještě jedna metoda, která usnadňuje loupání vajec ze skořápek. Uvařená vejce je třeba vložit na 3 minuty do ledové vody.
Šéfkuchař Christopher Kimball, kterého cituje server Express.co, se domnívá, že „ledová lázeň“ zmenší objem uvnitř vejce, to se odlepí od skořápky a bude se snadno loupat.
Mimochodem, několik dní stará vejce se čistí snadněji než čerstvá, protože mají méně kyselé pH, takže je méně pravděpodobné, že se bílek přilepí k vnitřní membráně skořápky.
Další Lifehacky:
O zdroji:
. – je britský zpravodajský web spojený s deníkem Daily Express, který je jedním z nejstarších bulvárních novin ve Spojeném království. Stránky vlastní mediální společnost Reach PLC, která vlastní i další populární publikace, jako jsou Daily Mirror a Daily Star.
Pokud zjistíte chybu, zvýrazněte text a stisknutím kláves Ctrl+Enter ji nahlaste redakci.

