Jednoduchý recept na moučník z minulosti, který každého ohromí.
Neuvěřitelně chutné sušenky s proteinovou náplní / Koláž: My, foto: screenshoty z videa
Občas máte chuť vyzkoušet něco s chutí dětství. V takovém případě si můžete připravit neuvěřitelně chutné sušenky Shells, které bývaly velmi oblíbené.
My se dozvěděl, že jeho dlouholetý recept sdílela na svém kanálu na YouTube ukrajinská blogerka Kateryna Tarasenko.
Každého překvapí, jak je to výborné: Jednoduchý recept na neuvěřitelnou pomazánku na chleba.
Sušenkové mušle – recept
- Mouka 380 g mouky
- Máslo 200 g
- Žloutky 3 ks.
- Zakysaná smetana 100 g
- Sůl
Na nádivku:
- Bílkoviny 3 ks.
- Cukr 200 g
- Kyselina citronová 2g
- Vanilin
- Kukuřičný škrob 2 lžičky.
Nejprve si musíme připravit těsto na sušenky. V míse smícháme mouku a máslo pokojové teploty, přidáme žloutky, zakysanou smetanu a sůl. Poté těsto prohněteme a rozdělíme ho na 30 kuliček, z nichž každá váží asi 24 gramů.
Když jsou kuličky hotové, je třeba je položit na plochu, přikrýt potravinovou fólií a dát asi na 3 hodiny do lednice. Během této doby si můžete připravit náplň.
Bílky pokojové teploty, cukr, kyselinu citronovou a vanilin šlehejte 12 minut při střední rychlosti mixéru. Když je hotovo, přidejte škrob a promíchejte.
Když je těsto hotové, vyjmeme z lednice 2-4 kuličky, vyválíme je a na střed dáme náplň. Každý piškot by měl být sešitý jako knedlík, pak středem přitlačte a spojte rohy.
Korpusy pečeme v troubě předehřáté na 200 °C po dobu 10 minut na plechu vyloženém pergamenem.
Dobrou chuť!
Podívejte se na video, jak připravit lahodné sušenky Shells:
O osobě: Ekaterina Tarasenko
Kateryna Tarasenko je ukrajinská blogerka, která na sociálních sítích sdílí recepty na chutné, jednoduché a rychlé pokrmy. Její kanál na YouTube má více než 285 000 odběratelů.
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím kláves Ctrl+Enter informujte redakci.

