Vzdušný tvarohový koláč bez pečení, mouky, másla a cukru: nádherný recept z kuchařky.

Tento oblíbený dezert můžete připravit i bez zapnuté trouby.

Tento cheesecake zvládne každý / pexels.com

Ženy, které jsou zvyklé připravovat doma sladkosti, vědí, že cheesecake lze připravit různými způsoby – nejen v troubě, ale dokonce i na vodní lázni, klasicky nebo na bobulích. Naučte se, jak připravit cheesecake bez pečení podle receptu šéfkuchaře.

Jak připravit cheesecake – časem prověřený recept

Kirbie Cravings se s vámi podělí o jedinečný způsob a poradí, jak připravit cheesecake z tvarohu tak, aby byl měkký a vzdušný. Jennifer Lee, autorka mnoha kuchařských knih, je přesvědčena, že k přípravě lahodného a chutného dezertu stačí pouhé tři ingredience.

Ingredience: 1:

  • 170 g tvarohu 5% nebo 9%;
  • čtyři vejce;
  • bílá čokoláda.

Tvarohový koláč z tvarohu bez pečení můžete podle autorky receptu připravit najednou a dlouho skladovat – po čase zůstane stále stejně chutný. Nejprve je třeba v jedné nádobě smíchat tvaroh a žloutky a vyšlehat mixérem do homogenní konzistence. Poté rozpustíme bílou čokoládu a vmícháme ji do tvarohové hmoty. Současně si připravíme hlubokou suchou mísu, bílky vyšleháme mixérem do tuhých špiček a opatrně vmícháme do těsta.

Připravte si vodní lázeň, postavte na ni formu na pečení a nalijte do ní vzniklou hmotu. Takto připravený tvarohový koláč pečeme 45 minut a poté jej vložíme do studené trouby, aniž bychom ji zapínali, na dalších 45 minut. Poté jej ihned vyjměte do lednice, aby dezert ztuhl.

Jennifer Lee upozorňuje, že vodní lázeň by neměla být příliš hluboká, jinak se cheesecake stane hustým. Dezert byste také neměli v troubě příliš držet, protože pokud prodloužíte dobu, může se sladkost „usadit“. Nicméně kuchařka ujišťuje, že takový koláč lze skladovat v lednici několik dní a neztratí nic na chuti. Před podáváním ho můžeme posypat strouhanou čokoládou nebo moučkovým cukrem.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitečné tipy a triky pro každodenní život