Šťavnaté bomby z mletého masa s lahodnou náplní jsou mnohem chutnější než obyčejné řízky.
Kuřecí řízky – recept / depositphotos.com
Pokud jsou obyčejné kuřecí řízky nudné, zkuste si udělat šťavnaté „bomby“ s nádivkou. Tento recept změní vaši představu o kuřecím mase. Pokrm je zvenku křupavý a uvnitř křehký, přičemž se „utěsní“ všechny šťávy. Je to jako masový pokrm a příloha v jedné pochoutce.
Kuřecí řízky můžete připravit se sýrem, ananasem, kukuřicí, zeleninou apod. Doporučujeme připravit variantu s houbami. Princip je velmi jednoduchý – náplň se obalí v mletém mase, poté se výrobky obalí a upečou.
Kuřecí řízky – recept s nádivkou
V této variantě jde dovnitř nádivka „julienne“, která se výborně kombinuje s kuřecím masem. Aby byl pokrm slavnostnější, můžete místo žampionů použít hříbky nebo jiné lesní houby.
Úplný seznam ingrediencí na kuřecí bomby:
- osm set gramů mletého masa;
- jedna cibule;
- čtyři sta gramů hub;
- sto padesát gramů sýra;
- stroužek česneku;
- Sto padesát gramů smetany nebo zakysané smetany;
- lžíce másla;
- lžíce slunečnicového oleje;
- balíček strouhanky;
- sůl, pepř, sušené bylinky.
Budete také potřebovat potravinovou fólii a troubu.
Cibuli nakrájejte na půlkolečka, žampiony na plátky, česnek nasekejte. Na pánvi smíchejte oba druhy oleje. Cibuli pár minut smažte, pak přidejte houby, česnek a koření podle chuti. Smažte ještě asi 5 minut. Přilijeme smetanu, dusíme dalších 5 minut a vypneme oheň. Sýr nastrouhejte zvlášť.
Pro přípravu šťavnatých kuřecích řízků se doporučuje udělat mleté maso ze stehna. Přidejte do něj sůl, pepř a bylinky. Rozdělte na 10 dílů. Každý z nich položte na potravinovou fólii. Prsty vytvarujte tenkou placku. Na střed položíme houbovou náplň a posypeme sýrem. Poté potravinářskou fólii srolujte do kuličky a vytvarujte z ní bombičky z mletého masa tak, aby náplň zůstala uvnitř.
Kuřecí řízky namočte do strouhanky. Strouhanku si můžete připravit sami utlučením starého chleba v mixéru nebo mlýnku na kávu.
Obalené kuličky položte na plech vyložený pergamenem. Kuřecí řízky pečeme v troubě 25 minut při 180°. Doporučujeme podávat s bramborovou kaší nebo zeleninovým salátem.

 
 





