Poradíme vám, jak připravit bramborový nákyp, aby se nerozpadl a byl vynikající.
Bramborový nákyp lze připravit pro celou rodinu / foto depositphotos.com
Mnoho lidí má v paměti jídlo, které vyzkoušeli, když byli malí. Zvláštní místo v takovém seznamu zaujímá bramborový nákyp jako ve školce.
Tento pokrm s křupavou kůrkou a měkkým středem je spojen s teplem, péčí a světlými dny, kdy bylo všechno snadné a jednoduché. I když čas vrátit nelze, zeleninový nákyp s bramborami vám pomůže cítit se opět útulně.
Existuje tolik variant tohoto pokrmu. Někteří do něj přidávají vejce, jiní zase krupici, zakysanou smetanu nebo něco jiného. Vybrali jsme recept, který se bude líbit dospělým i dětem.
Bramborový nákyp ze syrových brambor
Tento pokrm se připravuje snadno a jednoduše. Je třeba připravit produkty, smíchat je a dát péct do trouby. Zde jsou uvedeny ingredience potřebné pro přípravu bramborového nákypu:
- tři vejce;
- tři střední brambory;
- jedno střední rajče;
- zelená cibule;
- cibule;
- pepř;
- půl šálku rostlinného oleje;
- půl šálku mléka;
- sůl;
- směs pepřů;
- jeden a půl šálku mouky;
- 50 gramů sýra.
Vejce rozbijte do mísy. Brambory oloupejte, omyjte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Dobře je vymačkejte od přebytečné tekutiny a přidejte je k vejcím. Vše smíchejte dohromady.
Rajče nakrájejte na středně velké kousky a nasypte do mísy. Na stejné místo pošlete nakrájenou papriku a cibuli, promíchejte. Zapněte troubu na 180 stupňů.
Zeleninu zalijeme olejem a mlékem. Okořeňte a dobře promíchejte. Poté přisypeme mouku a dobře promícháme. Formu na pečení vyložte pergamenem a vymažte ji olejem. Obsah mísy vložte do formy a navrch posypte strouhaným sýrem. Pečte 25-30 minut.
Během této doby získá nákyp se sýrem a rajčaty rumělkovou kůrku a také se stihne uvnitř zapéct. Tento pokrm je ideální pro vydatný oběd nebo večeři.

 
 





