Aby byly papriky šťavnaté a chutné, postupujte podle tohoto receptu.
Recept na plněnou papriku / pixabay, pexels
Za jedno z nejchutnějších zeleninových jídel je považována plněná paprika – recept s lahodnou kombinací přílohy a masového pokrmu. Duo šťavnatého mletého masa a aromatické zeleniny nechá málokoho lhostejným. I vegetariánská verze pokrmu bude chutnat celé rodině.
Papriky plněné masem a rýží
Můžete vzít jakoukoli masovou nádivku a je lepší vzít širokou a masitou zeleninu. Můžete ji připravit jak v troubě, tak na sporáku.
Budete potřebovat následující ingredience:
- šest paprik;
- čtyři sta gramů mletého masa;
- dvě polévkové lžíce rýže;
- dvě cibule;
- jedna mrkev;
- stroužek česneku;
- bobkový list;
- sůl, pepř, ostatní koření;
- dvě lžíce slunečnicového oleje.
Papriky omyjte, odřízněte vršky se stopkami a lžičkou odstraňte semínka. Pevně je naplňte masem. Plněné papriky vložte do hrnce nebo zapékací misky nádivkou nahoru. Masový vývar tak nebude vytékat a pokrm bude šťavnatý. Polínka zalijte vodou, vývarem nebo rajčatovou omáčkou. Mezi ně vložte bobkový list.
V troubě se pokrm peče 60 minut při 210°. Jak dlouho vařit plněné papriky na sporáku – záleží na odrůdě, ale v průměru je to od 40 do 60 minut. Pokrm podáváme se zakysanou smetanou a nasekanými bylinkami.
Plněné papriky s fetou / foto: pexels
Papriky plněné sýrem na řecký způsob
Pro přípravu můžete vzít jak sladké, tak pikantní druhy zeleniny. Takový předkrm vypadá dobře v miniaturních papričkách.
Seznam ingrediencí je následující:
- sedm malých paprik;
- dvě stě padesát gramů fety;
- lžička cukru;
- tři lžíce rostlinného oleje;
- směs sušených bylinek (bazalka a rozmarýn).
Předehřejte troubu na 200 °C. Omyjte papriky zvenku a vyjměte z nich semínka s přepážkami uvnitř. K sýru feta přidejte cukr, lžíci oleje a koření. Rozmačkejte vidličkou do hladka. Zeleninu naplňte sýrovou směsí a položte ji vodorovně na pergamenem vyložený plech. Jednu stranu potřete zbylým olejem.
Plněné papriky pečte v troubě 20-40 minut podle velikosti. Svačina je dobrá jak teplá, tak studená. Při podávání se doporučuje posypat pokrm nasekanými ořechy a bazalkou a pro osvěžení přidat mátu.

 
 





