Dezert „Anna Pavlova“ se ukáže od prvního okamžiku chutnější než v restauraci: jednoduchý recept.

Takový dort můžete připravit, i když nemáte s cukrářstvím žádné zkušenosti.

Anna Pavlova – dort, který zbožňuje téměř každý / depositphotos.com

Anna Pavlova je dezert, který miluje mnoho žen. Jemné pusinky, máslový krém a citronový tvaroh se dokonale spojují a vytvářejí neuvěřitelnou symfonii chutí. Pokud jste se vždycky báli k receptu vůbec přiblížit, teď už se ho bát nemusíte – prozradíme vám, jak dort upéct hned napoprvé.

Již dříve jsme vám prozradili, jak připravit kyjevský dort.

Jak připravit dezert Anny Pavlovové – technologie od šéfkuchaře

Recept od Mary Berry používá všechny stejné ingredience jako klasická varianta, ale šéfkuchařka přidala svou noanse – vinný ocet.

Složení: 1:

  • 350 g moučkového cukru;
  • šest vaječných bílků;
  • 1 lžička škrobu;
  • 1 lžička vinného octa;
  • 600 ml dvojité smetany;
  • 50 g moučkového cukru;
  • bobule.

Vychladlé bílky vlijte do studené suché mísy a šlehejte mixérem do nadýchané pěny a postupně přidávejte moučkový cukr, dokud směs nezačne houstnout. V samostatné misce smíchejte škrob a ocet a pak je bez přestání šlehání přidejte k bílkům.

Od kvality ušlehaných bílků se přímo odvíjí, jaký dezert z Anny Pavlovové vznikne – klasický recept naznačuje, že by hmota neměla vytékat z mísy. Pokud se z bílků vyklubala tekutina, znamená to, že se do nádoby dostala voda nebo žloutky. Budete muset vše vyhodit a vařit znovu, takže buďte opatrní.

Na plech vyložený pergamenem na pečení položte cukrářský kruh nebo formu na pečení. Do formy vložte pusinky, zarovnejte je a uvnitř udělejte malý důlek. Ihned vložte do trouby vyhřáté na 160 stupňů a poté snižte teplotu na 140 stupňů a pečte jednu hodinu. Můžete se orientovat podle zvláštností vaší trouby – někdy to trvá o něco déle. Koláč by měl zůstat bílý, ale ztvrdnout. Když se tak stane, nechte ho v troubě, dokud úplně nevychladne, alespoň jednu hodinu, nebo lépe – přes noc.

Gratulujeme, máte téměř hotový dezert Anna Pavlova – recept na těsto jste již zvládli. Dále si připravte krém vyšleháním moučkového cukru a smetany do zhoustnutí. V případě potřeby můžete přidat vanilkovou pastu nebo vanilkový extrakt. Hotový krém dejte do důlku dortu, navrch přidejte čerstvé bobule a lístky máty. Před podáváním dezert nakrájejte na porce a posypte moučkovým cukrem.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitečné tipy a triky pro každodenní život