Takový dort můžete připravit, i když nemáte s cukrářstvím žádné zkušenosti.
Anna Pavlova – dort, který zbožňuje téměř každý / depositphotos.com
Anna Pavlova je dezert, který miluje mnoho žen. Jemné pusinky, máslový krém a citronový tvaroh se dokonale spojují a vytvářejí neuvěřitelnou symfonii chutí. Pokud jste se vždycky báli k receptu vůbec přiblížit, teď už se ho bát nemusíte – prozradíme vám, jak dort upéct hned napoprvé.
Již dříve jsme vám prozradili, jak připravit kyjevský dort.
Jak připravit dezert Anny Pavlovové – technologie od šéfkuchaře
Recept od Mary Berry používá všechny stejné ingredience jako klasická varianta, ale šéfkuchařka přidala svou noanse – vinný ocet.
Složení: 1:
- 350 g moučkového cukru;
- šest vaječných bílků;
- 1 lžička škrobu;
- 1 lžička vinného octa;
- 600 ml dvojité smetany;
- 50 g moučkového cukru;
- bobule.
Vychladlé bílky vlijte do studené suché mísy a šlehejte mixérem do nadýchané pěny a postupně přidávejte moučkový cukr, dokud směs nezačne houstnout. V samostatné misce smíchejte škrob a ocet a pak je bez přestání šlehání přidejte k bílkům.
Od kvality ušlehaných bílků se přímo odvíjí, jaký dezert z Anny Pavlovové vznikne – klasický recept naznačuje, že by hmota neměla vytékat z mísy. Pokud se z bílků vyklubala tekutina, znamená to, že se do nádoby dostala voda nebo žloutky. Budete muset vše vyhodit a vařit znovu, takže buďte opatrní.
Na plech vyložený pergamenem na pečení položte cukrářský kruh nebo formu na pečení. Do formy vložte pusinky, zarovnejte je a uvnitř udělejte malý důlek. Ihned vložte do trouby vyhřáté na 160 stupňů a poté snižte teplotu na 140 stupňů a pečte jednu hodinu. Můžete se orientovat podle zvláštností vaší trouby – někdy to trvá o něco déle. Koláč by měl zůstat bílý, ale ztvrdnout. Když se tak stane, nechte ho v troubě, dokud úplně nevychladne, alespoň jednu hodinu, nebo lépe – přes noc.
Gratulujeme, máte téměř hotový dezert Anna Pavlova – recept na těsto jste již zvládli. Dále si připravte krém vyšleháním moučkového cukru a smetany do zhoustnutí. V případě potřeby můžete přidat vanilkovou pastu nebo vanilkový extrakt. Hotový krém dejte do důlku dortu, navrch přidejte čerstvé bobule a lístky máty. Před podáváním dezert nakrájejte na porce a posypte moučkovým cukrem.

 
 





