Z červené řepy můžete připravit různé saláty / koláž My, snímek obrazovky YouTube
Za nejoblíbenější saláty z červené řepy jsou považovány „Šuba“ a „Vinegret“. Mnoho hostitelek připravuje tato jídla na svátky, ale pokud vás nudí, můžete vyzkoušet jiné recepty. Zjistěte, jaký salát z červené řepy můžete připravit, aby si vaši blízcí řekli o další.
Salát z červené řepy, mrkve a cibule
Lahodný pokrm s názvem „Nevěsta“ jistě potěší manžela i děti, a dokonce i hosty. Lze ho připravit na každý den nebo na svátek.
Ingredience: 1:
- dvě cibule;
- dvě brambory;
- dvě mrkve;
- dvě červené řepy;
- čtyři vejce;
- rostlinný olej;
- tři tavené sýry;
- dvě stě gramů majonézy.
Pokud nevíte, jaký salát lze z červené řepy připravit, zkuste připravit právě „Nevěstu“ – buďte si jisti, že ji budou chtít ochutnat i vybíraví lidé. Nejprve uvařte zeleninu – mrkev, červenou řepu a brambory, až budou hotové, zchlaďte je a nastrouhejte. Totéž udělejte s vejci. Syrovou cibuli osmažte dozlatova na rostlinném oleji. Pak začněte vrstvit – brambory, smažená cibule, mrkev, smažená cibule, majonéza, červená řepa, smažená cibule, majonéza, polovina strouhaného sýra, majonéza. Navrch salátu můžete posypat buď strouhaným sýrem, nebo strouhaným vejcem, nebo vším dohromady. V případě potřeby lze pokrm také ozdobit petrželkou.
Salát z červené řepy, kukuřice a cibule
Tento lehký, ale vydatný salát vám může nahradit „Vinegret“ – chuť bude neobvyklá, ale zajímavá. Určitě ho vyzkoušejte, pokud jste ho ještě nedělali.
Složení: 1:
- Tři středně velké červené řepy;
- dvě cibule;
- plechovku konzervované kukuřice;
- stroužek česneku;
- petržel, kopr;
- rostlinný olej;
- sůl, pepř.
Červenou řepu uvařte do měkka, pak ji zchlaďte a oloupejte. Nakrájejte ji na malé kostičky a vložte do salátové mísy. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli nebo červenou cibuli, nasekaný česnek a bylinky, kukuřici. Salát zalijte rostlinným olejem, osolte, opepřete a promíchejte. Toto je skvělá možnost, jak připravit salát s červenou řepou, pokud máte minimum času a produktů – vše potřebné má ve spíži každá hostitelka.
Salát z červené řepy s vejcem a cibulí
Pokud vás trápí problém, jaký salát lze připravit z červené řepy, když „šuba“ je nuda, zariskujte a připravte si tento pokrm. Věřte mi na slovo – vaše rodina z něj bude nadšená.
Složení: 1:
- jedna velká červená řepa;
- padesát gramů tvrdého sýra;
- dvě vejce;
- stroužek česneku;
- cibule;
- majonéza.
Řepu uvařte, vychlaďte, nastrouhejte a položte na talíř jako první vrstvu. Poté uděláme majonézovou síťku a na ni položíme nastrouhaná vařená vejce, opět potřeme majonézou. Dále uděláme vrstvu z nasekaného česneku, opět přidáme majonézu a salát posypeme strouhaným sýrem. Pošlete na několik hodin do lednice, aby se nasákl, a poté podávejte.

 
 





